Motivul existentei acestui site

Pentru a obtine informatii utile referitoare la procedura de urmat in cazul in care ti-a fost furat sau ai pierdut/ai uitat un telefon mobil sau orice alt astfel de obiect care are IMEI (tableta).

http://www.telefon-furat.ro/imagini/furt-2.jpg

Pentru a crea o baza de date cu seriile IMEI ale telefoanelor mobile/tablete (cu SIM) furate.
In acest fel, in momentul in care o persoana de buna-credinta doreste sa cumpere un telefon mobil, poate verifica pe baza seriei IMEI a telefonului daca acesta este inregistrat pe site ca fiind furat/pierdut/uitat, respectiv daca face obiectul vreunei plangeri la Politie si, implicit, acel bun este cautat de Politie. Daca rezultatul cautarii este 0, acest lucru reprezinta o dovada in plus ca acel telefon este in regula si ca sunt mici sanse ca la un moment dat un politist sa bata la usa ta, sa iti ia o declaratie cu privire la provenienta telefonului respectiv si apoi sa iti ia telefonul, intrucat ar apartine de drept altuia, iar banii pe care i-ai platit pe telefon s-ar putea sa nu ii mai recuperezi niciodata.
Tot prin intermediul acestui site consideram ca hotii de telefoane mobile vor fi descurajati sa comita asemenea fapte, gandindu-se ca proprietarul ar putea introduce pe site seria IMEI a telefonului furat, detaliile comiterii furtului, iar in cazul in care un eventual cumparator ar verifica seria, rezultatul ar fi pozitiv, renuntand sa mai cumpere acel telefon.

Datorita existentei acestui site, hotii vor vinde din ce in ce mai greu telefoanele furate, acest lucru determinandu-i sa se lase, incetul cu incetul, de aceasta ,,meserie”. Au existat situatii cand cumparatori de buna-credinta, in momentul in care au verificat seria IMEI pe site, iar telefonul pe care tocmai doreau sa il cumpere figura ca fiind furat, au retinut persoana sau telefonul pana la aparitia organelor de Politie la fata locului. In acest fel, pagubitul si-a recuperat bunul, datorita simtului civic de care toti ar trebui sa dam dovada.